Σου έχει τύχει ποτέ να γνωρίζεις ήδη τη λύση του προβλήματος και το μόνο που χρειάζεσαι τελικά είναι κάποιος να στην επισημάνει; Πολλές φορές τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο νομίζουμε. Επίσης, πολλές φορές γνωρίζουμε ήδη τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε για να λύσουμε ένα πρόβλημα που μας βασανίζει. Απλώς η συναισθηματική μας φόρτιση και η έλλειψη διαύγειας είναι αυτά που δεν μας επιτρέπουν να δούμε τη λύση.

Έτσι λοιπόν, και μερικές από τις συμβουλές που συγκεντρώσαμε σήμερα ίσως τις έχεις ξανακούσει, ίσως ήδη γνωρίζεις ότι πρέπει να τις ακολουθήσεις, απλώς δεν έχεις ξεκινήσει ακόμη. Γι’ αυτό είμαστε όμως εμείς εδώ. Για να σου δώσουμε εκείνη τη μικρή ώθηση ώστε να ξεκινήσεις να βελτιώνεις ουσιαστικά τη ζωή σου και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τα πράγματα. Ας ξεκινήσουμε!

Άφησε πίσω όλα τα “πρέπει”

Έχουμε μεγαλώσει ακούγοντας συνεχώς από τον περίγυρό μας τι “πρέπει” να κάνουμε. Είσαι, όμως, πλέον ανεξάρτητη με κριτική σκέψη και δεν χρειάζεσαι κανέναν να σου υπαγορεύει το σωστό και το λάθος. Φυσικά, να ακούς και να επεξεργάζεσαι τις διάφορες απόψεις, αλλά στο τέλος εσύ θα αποφασίσεις τι είναι καλύτερο για εσένα, γιατί εσύ ξέρεις τον εαυτό σου καλύτερα από τον καθένα. Και να θυμάσαι: επειδή κάτι το κάνουν όλοι, δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό.

Σταμάτα να παραπονιέσαι για πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί ότι αν κάτι είχε συμβεί διαφορετικά τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα; Ό,τι έγινε έγινε, μην επιστρέφεις σε γεγονότα του παρελθόντος που δεν μπορούν να αλλάξουν. Προτίμησε να σπαταλήσεις ενέργεια στο να βρεις λύση για να προχωρήσεις μπροστά κι όχι στο να επιστρέφεις συνέχεια πίσω. Όσο περισσότερο επαναφέρεις αυτά τα γεγονότα στο μυαλό σου, τόσο μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς σου γίνονται.

4+1 Συμβουλές Που Θα Βελτιώσουν τη Ζωή Σου (2)

Σταμάτα να ανησυχείς για πράγματα που δεν είναι στο χέρι σου

Είναι λογικό να θες να έχεις τον έλεγχο σε πράγματα που αφορούν τη ζωή σου, το να προσπαθείς, όμως, να ελέγξεις πράγματα που δεν είναι στο χέρι σου έχει ως αποτέλεσμα να σου προκαλείται ένα έξτρα βάρος. Κάνε το καλύτερο δυνατό που μπορείς για όλα εκείνα που μπορείς να ελέγξεις και όλα τα υπόλοιπα βγάλτα από το μυαλό σου. Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που δεν είναι στο χέρι μας.

Άκου την κριτική αλλά μην την αφήνεις να σε επηρεάζει αρνητικά

Κριτική θα δεχόμαστε πάντα. Μπορεί να είναι θετική, αρνητική ή και ουδέτερη. Ο σκοπός της κριτικής είναι η βελτίωση και έτσι πρέπει να το δεις. Άκουσε τι έχουν να πουν, φίλτραρε τα όσα άκουσες και σκέψου αν υπάρχει κάτι που μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να βελτιωθείς. Το να μην αποδέχεσαι καθόλου την κριτική δεν σου κάνει καλό, αλλά και ούτε το να θεωρείς ότι όλα όσα θα ακούσεις είναι σωστά. Ο καθένας έχει την άποψή του. Το αν είναι σωστό ή λάθος αυτό που λένε είναι μια άλλη ιστορία.

4+1 Συμβουλές Που Θα Βελτιώσουν τη Ζωή Σου

Δώσε προτεραιότητα σε εσένα

Όσο κι αν αγαπάς και νοιάζεσαι τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι πάνω απ’ όλους κι απ’ όλα είσαι Εσύ. Μην παραμελείς τον εαυτό σου για τους άλλους, μη βάζεις κανέναν πάνω από εσένα και το κυριότερο, μην κάνεις θυσίες για άτομα που δεν το εκτιμούν. Δεν λέγεται εγωισμός, λέγεται σεβασμός προς τον εαυτό σου!