Μια ντουλάπα γεμάτη με ρούχα που μπορούν να συνδυαστούν όλα μεταξύ τους και να δημιουργήσουν διάφορα outfits που θα σε καλύψουν σε κάθε περίσταση… πώς σου ακούγεται αυτή η ιδέα; 

Αν σου φαίνεται ενδιαφέρον το παραπάνω concept, τότε έχει έρθει η ώρα να δημιουργήσεις τη δική σου “capsule wardrobe”! Εκτός των όσων αναφέραμε παραπάνω, μια “capsule wardrobe” ή “capsule γκαρνταρόμπα” έχει ως χαρακτηριστικό της ότι εστιάζει στην ποιότητα έναντι της ποσότητας, αλλά και στη διαχρονικότητα.

Πώς να δημιουργήσεις τη δική σου  “capsule wardrobe”

Ξεκαθάρισμα

Τα θεμέλια της capsule wardrobe χτίζονται με ένα πολύ καλό ξεκαθάρισμα των ρούχων που ήδη βρίσκονται στη ντουλάπα σου. Δες ποια κομμάτια είναι 100% του στυλ σου και θα τα ξαναφορούσες σίγουρα, ποια δεν θα ξαναφορούσες με τίποτα, καθώς και ποια από αυτά προορίζονται για ιδιαίτερες περιστάσεις. Μέσα από αυτά, βρες τα κομμάτια που πάνε με όλα και θα τα επέλεγες τόσο με ένα πιο casual look όσο και σε μια χαλαρή βραδινή έξοδο για ποτό. Μόλις ολοκληρώσεις τη διαδικασία, θα είσαι έτοιμη να περάσεις στην επόμενη φάση.

Πώς να δημιουργήσεις τη δική σου  “capsule wardrobe”

Βρες ποια είναι τα κομμάτια που “λείπουν” από τη ντουλάπα σου για να είναι ολοκληρωμένα τα outfits σου!

Μόλις κάνεις το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας σου θα παρατηρήσεις ότι έχουν αρχίσει να σχηματίζονται ήδη κάποιοι ενδιαφέροντες συνδυασμοί ρούχων με τα κομμάτια που έχουν μείνει. Σε μερικούς από αυτούς ενδεχομένως να εντοπίσεις κάποια κενά, κάτι που τους λείπει για να ολοκληρωθούν. Λόγω του ότι θα έχει προηγηθεί ένας καλός διαχωρισμός ρούχων, ο εντοπισμός των “κενών” θα αποδειχθεί ευκολότερος. 

Σε αυτή τη φάση θα συμβάλει σημαντικά και το προσωπικό σου στυλ. Αφότου τα εντοπίσεις, το προσωπικό σου στυλ, εκτός των άλλων, θα σε βοηθήσει να βρεις τι χρειάζεται να προστεθεί για να ολοκληρωθούν τα outfits. 

Κράτα στο μυαλό σου τη βασική ιδέα της “capsule wardrobe” και μην παρεκκλίνεις

Είναι ιδιαίτερα εύκολο πάνω στη διαδικασία της δημιουργίας της δικής σου capsule γκαρνταρόμπας, κάπου να παρεκκλίνεις και να ξεχάσεις το αρχικό concept. Δεν πρέπει όμως, καθόλη τη διάρκεια, να ξεχνάς ότι κάθε κομμάτι που θα κρατήσεις ή κάθε κομμάτι που θα προσθέσεις πρέπει να μπορεί να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα.

Capsule Wardrobe: Τι είναι και πώς να φτιάξεις τη δική σου

Πώς να την τηρήσεις

Κάνε προσεκτικές αγορές που τις έχεις σκεφτεί διπλά. Να σκέφτεσαι τους συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις με κάθε νέο κομμάτι μακροπρόθεσμα.

Σημαντική υπενθύμιση: Η δημιουργία μιας “capsule wardrobe” χρειάζεται υπομονή και ένα καλό πλάνο, όμως τα οφέλη που προσφέρει αξίζουν την όλη προσπάθεια, καθώς σε βοηθάει να εξοικονομήσεις δύο πολύτιμα πράγματα: χρόνο και χρήματα!